Otthon

Mamahotelben maradnak a fiatalok az elszállt ingatlanárak miatt

Sokan inkább félreteszik az albérleti díjra szánt pénzt, hogy évek alatt legalább a lakáshitelhez szükséges önerőt elő tudják teremteni.

Az elszállt lakás- és albérletárak miatt nagyon nehéz helyzetben vannak azok a fiatalok, akik első lakásukat akarják megszerezni. Sokan ezért inkább a szüleikkel maradnak, és félreteszik a lakásra azt a pénzt, amit különben albérletre költenének – számolt be a Tények.

Már a 2011-es adatok szerint is minden harmadik 20–39 éves fiatal a mamahotelben maradt, azóta pedig minden bizonnyal nőtt ez az arány.

Egy ingatlanszakértő szerint érdemes a legolcsóbb albérletre szánt havi díjat félretenni, amíg a szüleivel lakik a dolgozó fiatal. Így lassan, de össze lehet gyűjteni legalább a hitelfelvételhez szükséges önerőt.

Ez a spórolós időszak Budapesten és a nagyvárosokban tart a legtovább: 5 év is kell ahhoz, hogy összegyűljön a kölcsönhöz szükséges saját pénz. Máshol akár 3 év is elegendő.

De nem minden 30–40 év közötti fiatal marad anyagi okok miatt sokáig a szüleivel, vannak, akik egyszerűen élvezik a kiszolgálást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top