Otthon

DIY: így készíts natúr illatosítót, hogy otthonod tényleg a tied legyen!

Amikor belépünk egy lakásba, az első benyomás kétségkívül az orrunkba megérkező illatokon, szagokon keresztül ér bennünket. Ha saját lakásunkba lépünk be este, munka után az otthon illata kellemes érzésekkel tölt el. Tegyük ezt a feelinget még komfortosabbá saját készítésű illatfelhővel.

A kellemes otthon illata összekapcsolódik a tisztasággal, frissen kisült süteménnyel, kotyogó kávéval, frissen kiteregetett ruha, kinek mi indítja be emlékeiben a jóleső érzést. Ha biztosra szeretnénk menni, készítsünk saját otthon illatot.

Amire szükség lesz

Ahhoz, hogy otthoni illatosítót készítsünk be kell szereznünk pár dolgot a legközelebbi hobbiboltból, vagy gyógyszertárból.

  • Alkohol
  • Víz
  • Fapálcika
  • Üvegcse
  • Illóolaj (levendula, fehér moha, bergamot, rózsa, fahéj)

Töltsünk 50 ml alkoholt egy edénybe és adjunk hozzá 10-20 csepp illatos olajat, majd adunk hozzá fél liter vizet és keverjük el jól. Az elkészült keveréket adagoljuk ki kisebb üvegekbe, majd mindegyikbe állítsunk pár fapálcikát. Ha a pálcikák megszívták magukat az illatosított keverékkel, a lakás bármely pontján lerakhatjuk, garantáltan kellemes illatot árasztanak majd.

Milyen a jó illat?

Ha tanácstalanok vagyunk abban, hogy milyen illatot válasszunk, az aromaterápiához mindig fordulhatunk segítségért. Itt gyakran használják a citrusfélék illatanyagát (citrom, narancs, cédrus, bergamot, grapefruit), amelyek energiával töltenek fel, így ezt a bejárathoz közel érdemes elhelyezni. Míg a hálószobába tegyünk ellazító, relaxáló légfrissítőket levendula alappal.

A konyhába viszont, ahol már erőteljesebb illatok kavaroghatnak, mentára, fenyőre vagy eukaliptuszra lehet szükség. A nappaliba pedig hintsünk édes, kellemes ylang-ylang illatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top