Otthon

Saját bútorait hackeli az IKEA a fogyatékkal élők kedvéért

A fogyatékkal élők mindennapjait könnyítik meg az IKEA új kiegészítői, melyeknek tervrajzai ingyenesen rendelkezésre állnak.

Az IKEA Izrael két helyi, nonprofit szervezettel együttműködésben indította el a ThisAbles projektet, melynek célja, hogy a svéd lakberendezési áruház termékeit kényelmesebbé, egyszerűbben használhatóvá tegyék a fogyatékkal élő emberek számára.

A projekt keretében különféle, a fogyatékkal élők mindennapjait megkönnyítő kiegészítők tervrajzait készítették el és tették ingyenesen hozzáférhetővé 3D-nyomtatáshoz.

A PAX gardróbokhoz például egy olyan fogantyú készült, melynek segítségével akár a sérült végtaggal élők is könnyedén kinyithatják a szekrényajtót, de találunk a kiegészítők között az ágykeretre applikálható pohártartót vagy épp asztali lámpához való, oversize kapcsolót, melynek a nehezen mozgók és a látássérültek is hasznát vehetik.

A tervrajzokat ide kattintva lehet letölteni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top