nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
A betörők is készülnek a hosszú hétvégékre

A betörők is készülnek a hosszú hétvégékre

Sokan elutaznak a hosszú hétvégékre, ilyenkor mindig ugrásszerűen megnő a betörések száma.
Brájen
Brájen
f Ajánlom

Megszaporodnak a betörések a hosszú hétvégéken a biztosítók statisztikái szerint, a rablók direkt az ilyen alkalmakat keresik, amikor a legkevesebb rizikóval juthatnak zsákmányhoz – számolt be a Tények. Ilyenkor ugyanis többen utaznak el vagy töltik távol az időt az otthonuktól.

Sok apró jel lehet, ami ilyenkor vonzza a betörőket, például egy ürítetlen postaláda, de akár az internetre feltöltött fotók is.

Ha csak egyszerűbb védelmi berendezésekkel rendelkezik a ház, akár 15 másodperc alatt is képes bejutni egy profi betörő a lakásba. A rendőrség szerint az a legjobb módszer a betörők ellen, ha a lakás többféle védelemmel van felszerelve, azaz arra kell törekedni, hogy az év minden napján védett legyen az ingatlanunk.

A rendőrség szerint a riasztónak a látványa is elég lehet ahhoz, hogy távol tartsa a betörőket, mert még egy szakembert is érhetnek meglepetések, ha nem ismeri pontosan a riasztórendszert. 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon