Otthon

A betörők is készülnek a hosszú hétvégékre

Sokan elutaznak a hosszú hétvégékre, ilyenkor mindig ugrásszerűen megnő a betörések száma.

Megszaporodnak a betörések a hosszú hétvégéken a biztosítók statisztikái szerint, a rablók direkt az ilyen alkalmakat keresik, amikor a legkevesebb rizikóval juthatnak zsákmányhoz – számolt be a Tények. Ilyenkor ugyanis többen utaznak el vagy töltik távol az időt az otthonuktól.

Sok apró jel lehet, ami ilyenkor vonzza a betörőket, például egy ürítetlen postaláda, de akár az internetre feltöltött fotók is.

Ha csak egyszerűbb védelmi berendezésekkel rendelkezik a ház, akár 15 másodperc alatt is képes bejutni egy profi betörő a lakásba. A rendőrség szerint az a legjobb módszer a betörők ellen, ha a lakás többféle védelemmel van felszerelve, azaz arra kell törekedni, hogy az év minden napján védett legyen az ingatlanunk.

A rendőrség szerint a riasztónak a látványa is elég lehet ahhoz, hogy távol tartsa a betörőket, mert még egy szakembert is érhetnek meglepetések, ha nem ismeri pontosan a riasztórendszert. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top