Otthon

3 tipp, hogy olcsóbban úszd meg a konyhafelújítást

Sokan szeretnénk felújítani a konyhát, de amikor összeszámoljuk a költségeket, akár több millió forint is lehet a végeredmény. Spórolni azonban itt is lehet, és ez kicsit sem jelenti azt, hogy gagyi lenne a végeredmény.

Régi csempéből valami új

Ha szeretnénk megszabadulni a konyhában a régi csempétől, de nem tudjuk megfizetni az újat, plusz a mesterembert, ráadásul még a csempe leverésével járó kosztól is megkímélnénk magunkat, akkor érdemes beszerezni lakberendezési áruházakban kapható fali paneleket. Ezeket fel is ragaszthatjuk a csempére, vagy szintén vásárolható, különböző sínben rögzíthetjük a falhoz. A panelek többsége kétoldalú, ha pedig sínbe rakjuk őket, akkor költözéskor leszerelhetjük, és magunkkal is vihetjük.

Megnézem
Összes kép (3)

Retró lámpabura

Sokan nem szeretik a spotlámpákat, azonban azt érzik, hogy az igazán hangulatos világítást már nem tudjuk megfizetni, még akkor sem, ha a konyháról van szó. Ilyenkor érdemes a vintage, vagy a retró stílusban gondolkodni. Bolhapiacokon nézelődve vagy apróhirdetési oldalakat böngészve számos olcsó, retró lámpaburát találhatunk, amitől igazán hangulatos és retró lesz a konyha. De egy régi sajtreszelőből is készülhet lámpabúra! Nézd csak!

Megnézem
Összes kép (3)

 

Filléres dekorációk

A konyhabútornak és a konyhának is kijár a dekoráció. Mielőtt elszórnád a pénzed mindenféle színes-szagos dizájnüzletekben, nézz szét a szüleid padlásán és a garázsban is. A régebbi kanalakból vagy késekből például remek akasztókat lehet készíteni, ha ezeket felragasztjuk a konyhaszekrényre, az nemcsak jól fog mutatni, de a konyharuhát sem kell többet keresgélni.  Készülhet így mécsestartó és fogantyú is… 

Fotó: iStock

Szuper tároló megoldás lehet a konyhában az olcsóbb, színes virágkaspók használata is. Na, nem a muskátlit kell belerakni, hanem a nagyobb merőkanalakat, kisebb szűrőket, fakanalakat.

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top