Otthon

Énidő: így alakíts ki magadnak egy tökéletes olvasósarkot

Végre szánj időt magadra is, arra, amit igazán szeretsz. Ha ezek között van az olvasás is, akkor nincs is nagyobb élmény, mint egy olyan helyre bekuckózni, ahol senki sem zavarja meg a nyugalmadat. Ilyenkor az sem baj, ha pár percre elmerengsz a könyv fölött.

Nehéz úgy átadni magunkat az olvasás élményének, ha nincs egy hely, egy zug a lakásban, ahol mindezt nyugiban megtehetnénk, hagyva hogy magával ragadjon minket a flow. Ha úgy érzed már csak ez hiányzik a tökéletes énidőhöz, akkor alakítsd ki saját ízlésedre az olvasósarkodat.

Olvasósarok nekem

Keress a lakásban egy nyugodtabb sarkot, ami viszonylag mentesül a családi élet normál zajaitól. Fontos, hogy ne egy sötét lyuk legyen, hanem egy ablakhoz közeli „sziget”, ahol természetes fény mellett tudsz olvasni. Ez lehet a nappali, a hálószoba, vagy akár a konyha-étkező egy félreeső szeglete is.

Fontos, hogy a kialakításánál vegyük figyelembe a lakás vagy az adott helyiség stílusát, az olvasósarok illeszkedjen ebbe a már megszokott designba.

Főszerepben a fotel

A legfontosabb beszerzendő kellék mindenképpen egy kényelmes ülőalkalmatosság: fotel, szófa, vagy egy kényelmes hintaszék. A legjobb, ha van karfája és fejtámasza is, a maximális kényelmet pedig egy kihajthatós lábtámasszal érhetjük el.

Ne feledkezzünk meg a párnákról, a könyv- vagy teásbögretartó kis asztalról és az olvasólámpáról sem. Ezekkel a kiegészítőkkel lesz teljes a saját is olvasókuckónk.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top