nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Bevásárlókocsiból készítettek tolószéket a rászorulóknak

Bevásárlókocsiból készítettek tolószéket a rászorulóknak

Apichai Inthutsingh fogott egy kidobott bevásárlókocsit, és egy hegesztőpisztollyal kerekesszéket varázsolt belőle.
Gyöngy Orsi
Gyöngy Orsi
f Ajánlom

Thaiföldön több mint 80 ezer olyan ember él, akinek kerekesszékre lenne szüksége, de nem tudja megfizetni – tudjuk meg abból a videóból, amelyben az Apichai Inthutsingh nevű designer bemutatja legújabb fejlesztését: egy bevásárlókocsiból készült tolószéket.

A férfi azon gondolkozott, hogyan állíthatna elő olcsón és egyszerűen kerekesszéket a rászorulóknak, legyenek azok mozgássérültek, járásképtelen fekvőbetegek vagy legyengült idősek. Ekkor jött az ötlet, hogy használt bevásárlókocsikat alakítson át.

Inthutsingh két prototípust gyártott: az egyiket a használó maga tudja hajtani, a másikat pedig tolni kell. A bevásárlókocsiból készült kerekesszék könnyű, tartós, vízálló és nem utolsósorban nagyon olcsó – szuper válasz egy elhanyagolt problémára.

designboom

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon