Otthon

Kutyát szeretnél? Íme 10 fajta, amely lakásba ideális

Régóta játszol a gondolattal, hogy te is kutyás leszel? Szeretnél egy hűséges, szeretetreméltó négylábú barátot, de nincs kerted vagy hatalmas házad? Ez a 10 kutyafajta ideális a lakásban tartáshoz.

Azt mindenki tudja, hogy a kutya az ember leghűségesebb barátja. De hogy mindenkinek jó legyen, ahhoz az életvitelünknek, lehetőségeinknek megfelelő kutyát kell választanunk. Ha például lakásba keresünk kutyát, középtermetűnél nagyobbat nem javasolt választani. Emellett figyelembe kell venni a szőr hosszát, és azt is, hogy az adott típusú kutyának mennyi az átlagos mozgásigénye.

Íme 10 kutyafajta, amely jól érzi magát a lakásban:

Boston terrier

Az angol és a francia bulldog keresztezéséből született „társasági kutya”. Harci kutyából lett öleb, aki vidám, barátságos, ugyanakkor bátor és elegáns jellemével mindenkit levesz a lábáról. Nincs extrém mozgásigénye, a lakásban nyugodt és kiegyensúlyozott.

Boston terrier

Border Collie

Kimagaslóan intelligens, igazi családbarát kutya. Szőre azonban gyakori ápolást igényel, mozgásigénye és feladattudata magas. Igényli a ráfordított időt.

Basset Hound

Igazi társasági kutya, barátságos, és szereti a gyerekeket, türelemmel van irányukban. Nem szeret egyedül lenni. Mozgásigénye átlagosnak mondható.

Basset hound

Dalmata

Városi tartásra tökéletesen alkalmas, kiegyensúlyozott fajta. Családját, a gyerekeket szereti, jól kijön más háziállatokkal is.

Cocker spániel

Energikus, ugyanakkor kifejezetten kedves és hízelgő a körülötte élőkkel. Állandóan simogatásra éhes, és nagyon szeret futkosni.

Angol bulldog

Robusztus megjelenése ellenére kifejezetten kedves és barátságos állat. A gyerekekkel türelmes, védelmezi őket. Nem egy élénk fajta, de a napi háromszori séta neki is kijár.

Beagle

Élénk természetű, nem könnyen nevelhető kutya, hajlamos a túlzott önállóságra. Ugyanakkor családbarát; természetjáró, túrázó gazdik előnyben!

Labrador

Fogékony, nagyon jól kommunikáló kutya, akinek gyerekes családban a helye. Könnyen megérti és végrehajtja az utasításokat. Szeretni való.

Golden retriver

Az egyik leghűségesebb és legbarátságosabb kutyafajta. A legtöbb kutyával jól kijön, családjával, gyerekekkel gyöngéd. Igazi családba való kutyus.

Akita

Bátor, éber védelmező, egy igazi jelzőkutya. Sok mozgást igényel, hogy egészséges maradjon. Domináns típus, falkavezérszerepre törekszik, ezért erős és határozott fellépésű gazdát igényel.

Akita inu kölykök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top