Otthon

Így tartsd tisztán a mikrót!

Nincs szörnyűbb látvány, mint egy elhanyagolt mikrohullámú sütő. Tele morzsákkal, kifröccsent ételmaradékokkal és levakarhatatlannak tűnő zsírpacákkal. Íme néhány trükk, hogy tarthatod tisztán a mikrót kellemetlen szagok nélkül.

Manapság már szinte nincs háztartás mikrohullámú sütő nélkül. Praktikus és megkönnyíti az életünket: villámgyorsan lehet megmelegíteni az ételeket, sőt vannak kifejezetten mikróra komponált receptek, melyek szintén gyorsan elkészülnek. A mindennapi használat során azonban nem szabad elfeledkeznünk a tisztán tartásáról sem. Mutatunk néhány hatásos tippet, amivel igazán tisztán lehet tartani a mikrót.

Így tisztítsd a mikrót

A mikrohullámú sütő tisztán tartására természetesen léteznek tisztítószerek, melyek elsősorban zsíroldó hatásukkal működnek hatékonyan. Azoknak, akik nem szeretnék vegyszerekkel telefújni a mikró belsejét, ahol végül is ételeket melegítünk, ajánljuk a természetes tisztítószereket.

Természetesen tiszta mikró

A mikró tisztításához legfőbb természetes segítőink: a szódabikarbóna, az ecet és a citrom. Egy mikrózható edénybe öntsünk egy pohár ecetet, tegyünk egy félbevágott citromot, vagy 2 kanál szódabikarbónát. Melegítsük maximális erősségen 5 percig. A mikróban így keletkezett gőz zsíroldó és fertőtlenítő hatású, ami után elegendő egy nedves szivaccsal végigtörölni a mikró belsejét, s már tiszta is.

Mikró tisztítása citrommal

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top