Otthon

Már a makói hagyma is spanyol

Egy makói cég spanyol fokhagymát forgalmaz.

Egy hódmezővásárhelyi áruházban vette észre a Délmagyar olvasója, hogy a ládában kirakott fokhagymát egy makói cég forgalmazza, az áru azonban Spanyolországból származik. A vásárló nem értette, a hagymájáról híres város miért van rászorulva az import fokhagymára.

felfazas, fokhagyma

A lap utánakérdezett a dolognak. A makói székhelyű Országos Hagyma Terméktanács elnöke, Fekete János a helyi, környékbeli termelőktől származó információk alapján azt mondta, tavaszi fokhagymából az időjárás miatt most gyenge volt a termés, az ősziből azonban még lehet a gazdáknál. A fokhagymatermesztési kedv, illetve a termőterület nagysága viszont nincs csökkenőben Makón. A makói cég által forgalmazott spanyol fokhagymát nem akarta kommentálni.

A forgalmazó cég azt mondta, ők karácsonyra kifogytak a helyi hagymából, ezért hoztak Spanyolországból. Három évvel ezelőtt egyébként egy másik makói cég kínai fokhagymát árult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top