nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Itt a döntés a Jazzy Rádió sorsáról

Itt a döntés a Jazzy Rádió sorsáról

Tovább működhet a Jazzy Rádió a Dél-Budapest 90,9 MHz rádiós frekvencián a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése értelmében.
nlc
f Ajánlom

A Dél-Budapest 90,9 MHz rádiós frekvencia pályázatát a jelenlegi működtetőként egyedül pályázó Magyar Jazz Rádió Kft., népszerű nevén a Jazzy nyerte meg. Így

továbbra is a 90,9 Jazzy Rádió sugároz

majd műsort a dél-pesti kerületekben és vonzáskörzetükben. A nyertes pályázók a szerződéskötéstől számítva legfeljebb hét évre nyerik el a sugárzás jogát – amit a Médiatanács további öt évvel hosszabbíthat meg.

A 90.9 Jazzy Rádió 2007 februárja óta hagyományosan és az interneten egyaránt sugároz műsort. A csatorna tulajdonosa a Magyar Jazz Rádió Kft., amelynek ügyvezetője Antal Zoltán, főszerkesztője Daróczi-Végh Péter. 

A Jazzy négyötöd részben közszolgálati

műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridő negyed része. Zenei irányultságát tekintve az adó dzsessz-zene mellett elsősorban dzsesszközeli pop zenét sugároz. A frekvencia Budapest teljes területe mellett a főváros harminc kilométeres körzetében fogható.

Megosztás Facebookon