Otthon

Milliókra büntethetik a társasházakat, ha jeges a járda az épület előtt

Takarítani kell. Baleset esetén a társasházat terheli a felelősség.

Veszprémi István azt mondta az RTL Klub híradójának, ő mindig ügyel arra, hogy az önkormányzattól bérelt, panelház aljában lévő garázsa előtt ne legyen csúszós az út, a járda. Lapátja egy Trabant gépjármű ajtajából készült, jó szolgálatot tesz. Hozzátette: előírás, hogy takarítson. Mindeközben Poller Lajos Békéscsabán egy 120 lakásos társasház előtt tart rendet. Ignéczi Tibor, a Lakóközösségi Szervezetek Szövetségének elnöke azt mondja, 

ha nincs eltakarítva a hó, és baleset történik egy épület előtt, akkor bizony a társasház a felelős. 

A havas-jeges járda miatt büntetést kaphatnak a házak, erről az önkormányzatok határoznak. A büntetés mértéke városonként, kerületenként változik, 50 ezer forinttól akár 2 millió forintig is terjedhet az összeg. A járdát sózni még mindig tilos, de azért nem jár büntetés. Sóznak is sokfelé. 

Hazánkban csütörtök este vörös kód figyelmeztetést adtak ki az extrém hideg miatt, pénteken akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top