Otthon

Fellendítette a kisvárost a Moncsicsi Jézus

A városka lakói ma már hálásak az amatőr restaurátornak.

2012-ben, az akkor 81 éves, helyi nyugdíjas, Cecilia Giménez restaurálta Elías García Martínez Ecce Homo című freskóját a spanyolországi Borja városka templomának falán. Az amatőr restaurátor félresikerült munkája Moncsicsi Jézusként híresült el, és sosem látott turistaáradatot, ezzel együtt pedig komoly bevételeket hozott a kisvárosnak.

(Forrás: Twitter)

A település évente 16 ezer látogatót fogad, ami 400 százalékos emelkedést jelent a Moncsicsi Jézus előtti időkhöz képest. 2016-ban egyébként a freskóhoz kapcsolódóan egy saját látogatóközpontot is nyitottak. A városkának további bevételi forrást jelent a Moncsicsi Jézusos emléktárgyak árusítása.

Turisták fényképezkednek a Moncsicsi Jézussal (Profimedia)

A fellendült turizmus munkahelyeket teremtett, a bevételek egy részéből pedig a kisvárosban működő idősek otthona működését is finanszírozni tudják.

Giménez asszony kezdetben rengeteg támadást kapott, amiért elcsúfította a freskót, és a stressz miatt akkor 17 kilót fogyott. Ma már azonban az egész városka hálás neki.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top