Otthon

Arcába robbant a tojás, megvakult a tinilány

Mikróban próbált tojást főzni, súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 19 éves New Castle-i lány, amikor az arcába robbant a mikrohullámú sütőben főzött tojás – írja a Lad Bible. Courtney Wood átmenetileg mindkét szemére megvakult.

Fotó: Unsplash

„Karácsony másnapján reggelit készítettem magamnak. Feltettem néhány szelet szalonnát a grillre, aztán – ahogy korábban már többször is – egy vízzel teli bögrében betettem egy tojást a mikrohullámú sütőbe. Amikor a mikró csilingelt, kivettem a tojást, és félretettem, hogy ránézzek a baconre. Amint visszafordultam, az arcomba robbant” – mondta a gondozóként dolgozó lány.

Courtney azonnal a fürdőszobába rohant, hogy lehűtse égő arcát. Akkora fájdalmai voltak, hogy egyik barátját is felhívta, hogy segítséget kérjen. „Semmit sem láttam, és üvöltöttem a fájdalomtól. A barátom felhívta a segélyhívót: azt tanácsolták, azonnal menjek a sürgősségire” – mesélte.

A Royal Stoke University Hospitalban morfiumot adtak neki, és vizes gézzel bepólyálták az arcát. Azt mondták, az égési sérülései nem fognak maradandó károsodást okozni, de a baleseteben megsérült a szaruhártyája, és a bal szeme komolyan károsodott.

„A jobb szemem 48 órán belül rendbe jött, de a ballal még most sem látok rendesen. Szemcseppel és szteroidokkal próbálják helyrehozni a látásomat, amíg teljesen meg nem gyógyulok, mindennap vissza kell mennem a szemészetre. Az orvosok azt mondják, hogy még legalább egy hétbe telik, mire rendbe jövök” – nyilatkozta a lány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top