Otthon

Részeg fiatalok törték le a kereszteket a Margit híd koronáiról

Összesen nyolcat. Kettőt magukkal vittek, hatot a Dunába dobtak.

Gyorsított eljárásban emeltek vádat két férfi ellen, akik megrongálták a Margit hidat díszítő, Szent Koronát ábrázoló szobrokat.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a két 19 éves férfi szeptember 7-én hajnalban, erősen ittas állapotban haladt a műemléknek minősülő Margit híd déli járdáján, Pestről Buda felé. Egyikük többször felmászott a híd kerítésére, és a hidat díszítő kőkoronák közül nyolcról letörte a kőkeresztet. Társa ezalatt figyelte a környéket. A vádlottak hat keresztet a Dunába dobtak, kettőt magukkal vittek. A rongálással a hídban több százezer forintos kárt okoztak.

Szigetváry Zsolt/MTI

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két gyanúsított ellen műemlékre elkövetett rongálás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozták, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést. A bíróság egy hónapon belül dönt a büntetővégzés meghozataláról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top