Otthon

Könnyítsd meg az ünnepi előkészületeket: tegyél rendet villámgyorsan

Vedd lazábban a takarítást, vagy válts módszert. Egy-két hasznos tippel segítünk!

Gyorsan, hatékonyan, könnyedén – ez lehet minden időhiányban szenvedő nő jelmondata a takarítási feladatokra, főleg most, az ünnepek közeledtével. 

Takarítsd ki pillanatok alatt a mikrót

Tipp: önts a szivacsra egy kevés ecetet, és töröld át a mikró belső felületeit. Majd adj az ecetnek pár percet, végül egy tiszta szivaccsal vagy ronggyal töröld át a gépet. A látvány magáért fog beszélni, a szag pedig pár perc alatt eltűnik.

takaritas, tipp

Csempék, fugák takarítása

Oldj fel 1 liter langyos vízben 2 evőkanálnyi mosószódát. Kisebb kefe, például használaton kívüli fogkefe segítségével a mosószeres vízzel takarítsd le a fugákat és csempéket. A nehezen eltávolítható szennyeződéseket hígítás nélkül dörzsöld át a mosószódával. Végül a felületet alaposan öblítsd le tiszta vízzel, és puha ronggyal töröld szárazra, fényesre.

Rakj rendet a gyerekszobában pillanatok alatt

Ez legyen a jelszavad: tárolót minden mennyiségben! Használj praktikus, színes dobozokat, tárolóedényeket a plüssöknek és a gyerek apróbb játékainak. Így pillanatok alatt úrrá lehetsz a káoszon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top