Otthon

Így gondoskodj a korallvirágról

Hozzáértő gondoskodással hosszú hetekig ünnepi hangulatot varázsolhatsz téli lakásodba a korallvirággal.

„A korallvirág apró, élénk színű virágaival hosszú időn át ellensúlyozhatja a téli szürkeséget, csak tudni kell bánni vele! Akár az adventi koszorút is pótolhatja: elhelyezhetünk köré pár fenyőágat, illatos gyertyát, egy ünnepi asztali futó, és máris kész a szép ünnepi asztal egész decemberre!” – mondja McMenemy Márk.

korallviragA korallvirág sikerének titka, hogy egész évben virágzik. Ehhez azonban be kell tartanunk a következő 3 fontos szabályt:

1. Kapjon sok fényt!
Igen fényigényes növény, de a tűző naptól óvni kell. Tizenkilenc-húsz fok az ideális hőmérséklet számára, télen is a hűvösebb teleltető helyeket kedveli.

2. Locsoljuk gyakran, de csak kicsit!
Azaz nem szabad túlöntözni! Mivel a pozsgások családjába tartozik, a leveleiben tárolja a vizet. Fontos, hogy mindig nedves legyen a talaj, de ne álljon pangó vízben.

3. Metsszük vissza!
Ha elvirágzott, az elhalt virágot és a zöld részt is vágjuk le a növényről, így ösztönözve az újabb virágzásra! Kéthetente tápoldatozzuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top