Otthon

Ezek a legújabb fürdőszobatrendek

Szeptember végén rendezték meg a kerámiaburkolatok legnagyszabásúbb nemzetközi kiállítását, a CERSAIE-t Bolognában, ahol felvonultatták a legújabb fürdőszobatrendeket.

Az eseményre az újHÁZ Centrum szakértői is ellátogattak, ahol alapvetően öt irányzatot láttak egyértelműen kirajzolódni. A következő éveket éppen ezért meglátásuk szerint a márvány, a természetes kő, a nagyméretű burkolólapok, az olasz terrazzo stílus és a 3D-s megoldások fogják meghatározni.

1. A márvány dominanciája

A luxusfürdőszobák klasszikus burkolóanyaga a márvány, a mostani trendek azonban a szürke árnyalatainak dominanciáját domborítják ki. A csontfehértől egészen a grafitig számos átmenet megtalálható volt a gyártók kínálatában, amelyek közül egyértelműen kiemelkedtek a Ragno Mariora darabjai. A nagyméretű burkolólapok nemcsak innovatív belsőépítészeti megoldásnak számítanak, hanem csodálatos, homogén teret és egységes felületet is varázsolnak a fürdőszobába.

fürdő, trend

Fotó: újHáz Centrum

2. Cementminták a minimalizmus jegyében

Több nagy gyártó, mint például az Abitare, a Re Solution és a Realstone is bemutatta minimalista cement-, illetve betonelemeit, amelyek retró stílusú mozaikmintával kiegészülve látványos tereket eredményeznek. A pasztell burkolóanyagok mellett a Cocciopesto nagyméretű falicsempecsaládja is a figyelem középpontjába került, amelyeket egyedi kiegészítőkkel és toszkán jegyekkel tettek még teljesebbé.

3. Monumentális burkolólapok

Legyen szó bármilyen burkolóanyagról, a következő évek fürdőszobáit a nagyméretű lapok fogják meghatározni. Ezek telepítése különleges szakértelmet és eszközöket kíván. Jelenleg Magyarországon csupán egy szűk kivitelezői kör képes ezeket megfelelő minőségben lerakni, éppen ezért a közeljövőben a gyártók és a forgalmazók bevonásával szükségessé válhat szakmai továbbképzések szervezése.

fürdő, trend

Fotó: újHáz Centrum

4. Az olasz életérzés

Itáliában domináns belsőépítészeti stílus az úgynevezett terrazzo, amely mozaikos, gyakran etno mintás burkolóanyagokat ötvöz a klasszikus, egyszínű, letisztult darabokkal. Különlegessége, hogy annak ellenére, hogy a terrazzo tulajdonképpen csupán egy műkő, előállítása során mégis természetes alapanyagokat használnak fel. Lerakása igazán nagy kihívás, a végeredmény azonban szemet gyönyörködtető, tartós és rendkívül strapabíró lesz.

fürdő, trend

Fotó: újHáz Centrum

5. Új, 3D-s felületi struktúrák

A háromdimenziós falfelületek igazán látványos megoldásnak számítanak, és merőben új lehetőségeket nyitnak meg a belsőépítészek előtt. Az új kerámiafelületek a hatalmas terekben drámaian is hathatnak, miközben kisebb helyiségekben használva a lakóterek fókuszpontjává válhatnak. Az Atlas Concorde által készített dizájndarabok érzelmeket is közvetítenek, miközben egyszerű, letisztult színvilágukkal a minimalista otthonok alapjait teszik le.

fürdő, trend

Fotó: újHáz Centrum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top