Otthon

312 millió eurós ingatlanvagyonon ül Roman Abramovics

Tel Avivban épít új otthont magának Roman Abramovics, aki Oroszország és az Egyesült Királyság egyre feszülő viszonya miatt nem utazhat Angliába, pedig milliókat érő ingatlanjai vannak a fővárosban.

Annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, Roman Abramovicsot egy ideje már nem látják szívesen Angliában. A Chelsea labdarúgócsapat tulajdonosa 340 millió eurós ingatlanportfólióval rendelkezik, ezek között szemezgetett most a Sun.

Kensington Palace Gardens – 125 millió font

Abramovics 2009-ben megvásárolta meg a 15 hálószobás kúriát a „milliárdosok utcájában”, 90 millió fontért jutott hozzá.

Abramovics ezt a kastélyt 2009-ben vásárolta meg a Kensington Palace Gardensben, 90 millió fontért. A helyi ingatlanügynökök szerint jelenleg legalább 125 millió fontot ér

A Kensington Palace Gardens az egyik legmenőbb utca a világon, az orosz-zsidó milliárdosnak olyan üzleti mágnások a szomszédai, mint például Laksmi Mittal vagy éppen Wang Jianlin. De ezen az utcán található a Kensington-palota is, ahol Vilmos herceg és felesége, a camridge-i hercegnő is él. Az utcát fegyveres őrség, visszahúzható úttorlaszok és biztonsági kamerák vigyázzák.

Ingatlanosok szerint a szerény kastély értéke lassan eléri a 125 millió fontot, ugyanis 2016-ban a 16 ezer négyzetméteres hajlékot négyezer négyzetméterrel kibővítették. Az épület korábban orosz nagykövetség volt, mára már egy királynak is alkalmas lenne. Az építkezés még tart, föld alatti úszómedencét építenek a felszíni „nyomorúságos kacsaúsztató” helyett. Emellett nagyobb lesz a terasz és az alsó szinten lévő szalon is, de több tér jut majd a játszószobának is.

Chelsea Waterfront – 30 millió font

Az oligarchának van egy háromszintes apartmanja az új Chelsea Waterfront toronyban, aminek építése még be sem fejeződött.

Az orosz milliárdos 30 millió fontot fizetett egy háromszintes penthouse lakásért az új Chelsea Waterfront toronyban

Az összesen hatezer négyzetméteres ingatlan a torony 35. 36. és 37. emeletét foglalja magába, ahonnan pazar, 360 fokos kilátás nyílik Londonra a padlótól a plafonig érő ablakokon át.

Pazar kilátás

Az apartmanból látszik a Temze és a Stamford Bridge stadion is. A lakáshoz tartozó földalatti parkoló évente 85 ezer fontba kerül.

 Chateau de la Croe – 87 millió font

A francia Riviérán található Cap d’Antibes névre keresztelt kastélyban nyári búvóhelye volt Windsor hercegének, VIII. Eduárdnak, aki azért mondott le a trónról, hogy feleségül vehesse az amerikai Wallis Simpsont. Winston és Clementine Churchill 1948-ban itt ünnepelte 40. házassági évfordulóját az exkirály meghívására.

Abramovics a pletykák szerint 2001 óta 180 millió eurót költött a Chateu de la Croe felújítására

Abramovics 2001-ben vette meg a kastélyt, és állítólag 180 millió eurót költött felújítására az évek alatt. Medence épült a tetején, alagsorában pedig mozit és egy tornatermet alakítottak ki. Az udvarban egy 400 négyzetméteres kerti tó is található saját vízeséssel. Hozzáértők szerint jelenlegi értéke 87 millió font.

Colorado síparadicsom – 18 millió font

2003-ban Abramovics mert nagyot álmodni, és úgy döntött, megvásárol egy egész alpesi falut. A helyiek tiltakozása miatt 2008-ban letett a tervéről, de a síelésről nem, ezért 18 millió fontért vett magának egy 200 hektáros farmot az amerikai síparadicsom, Aspen közelében.

Roman Abramovich 18 millió fontot költött ezen a 200 hektáros tanyára a, coloradói Aspenben

A 2800 méteren fekvő, 12 szobás, 11 hálószobás ház a Bond-filmek hangulatát idézi, üvegfalai mögül lenyűgöző kilátás nyílik a Sziklás-hegységre. A 14 ezer négyzetméteres ingatlant egyedi bútorokkal rendeztette be, több ülőalkalmatosságot nyércbundával húztak be.

Impozáns belső tér

Abramovics gondolt a környezetvédelemre is, ezért a hatalmas épületet két geotermikus kút látja el energiával, amik nyáron hűtik télen pedig fűtik nemcsak a házat, hanem a hozzá tartozó medencét is.

Saint-Barthélemy-i bungalók – 54 millió font

Saint-Barthélemy apró sziget a Karib-tengeren, itt található Abramovics nyaralója, amit a köznép csak Gouverneur Bay Estate néven ismer. A 70 hektáros, közvetlen vízparti telek korábban David Rockefeller birtokában volt, és úgy tervezték, hogy a rajta álló négy bungaló egy balinéz falura hasonlítson.

Privát strandja és önálló szórakoztató központja van a karibi nyaralónak

A 4 épületben összesen 9 fürdőszoba található, a bungalók közül egyet csak Abramovics használ. A kis vityillókban olyan hírességek fordultak meg az oligarcha vendégeként, mint Orlando Bloom, Jay-Z, a Kanye Wes és a Lindsay Lohan, de fellépett itt Beyonce és a Black eyed peas is.

Tel Aviv Hotel – 17,1 millió font

Ezt az ingatlant Abramovics azért vásárolta Izraelben, hogy angliai száműzetése után itt telepedjen le, miután megkapta az izraeli állampolgárságot. Az épületet Yaron Varsano izraeli üzletembertől vette, aki Wonder Woman, azaz Gal Gadot férje.

Felújítás alatt áll a Tel-aviv-i ingatlan

Az eredetileg hatszobás szállodát a milliárdos 12 szobássá alakítja majd át, a tervek szerint két új szárnyat építenek hozzá, ami 1500 négyzetméterrel növeli a 19. századi ingatlan méretét, de lesz mélygarázs és belső udvar is.

Címlapkép: Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top