Otthon

Nagyot drágultak a csokimikulások

A boltokban óriási a választék. Sokan kész Mikulás-csomagokat vesznek, de van, aki magának válogatja össze. Mindkét esetben drágább lesz idén az ajándékozás.

Drágább lehet idén a Mikulás-csomag a boltosok szerint – számolt be a Tények. Az édességek drágultak a tavalyi árakhoz képest, így az előre csomagolt ajándékok és a vásárlók által összeállítottak is akár 10 százalékkal többe kerülhetnek.

Többen is mondták a Tények riporterének, hogy 2 ezer forint körüli összeget szánnak egy Mikulás-csomagra. A csomag azért drágább idén, mert nőtt a belekerülő édességek ára a tavalyihoz képest: mintegy 8-10 százalékkal kerülnek idén többe a csokimikulások, az édességek és az apróbb csokik, amiket bele szoktak rakni a csomagba.

Képünk illusztráció – MTI Fotó: Oláh Tibor

A drágulás ellenére is egyre többen keresik a minőségi édességeket. Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a cukormentes, valamint a bioösszetevős Mikulás-csokik, édességek, ugyanis évről évre egyre több az ételallergiás gyerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top