Otthon

A hatóságok próbálják visszaszerezni a 26 éves misszionárius holttestét a szentinelézektől

Rendőrségi megfigyelések szerint a világtól teljesen elszigetelődő törzs elásta az amerikai misszionárius testét.

John Allen Chau, a 26 éves amerikai misszionárius november 17-én hajnalban próbált meg kapcsolatba lépni a világtól teljesen elszigetelten élő szentinelézekkel azért, hogy megismertesse őket a krisztusi tanításokkal. Nem járt sikerrel: az elszigeteltségüket erőszakkal védő törzs tagjai röviddel a partra szállást követően megölték Chau-t. A halászok látták, ahogy a törzs tagjai magukkal cipelik az élettelen testét.

Fotó: Instagram

Mivel a népcsoportról azon túl, hogy agresszíven védi az elkülönültségét, nem sokat tudni, a helyi hatóságok a holttest visszaszerzése előtt tanulmányozni próbálják a viselkedésüket, és szakértők segítségét kérik ahhoz, hogy „megérthessék a csoport viselkedésének és magatartásának nüanszait”.

A megfigyelések során kiderült, hogy Chau testét a csoport eltemette: a sír környékén négy-öt fős csoportokat figyeltek meg. A Guardian cikke szerint a szakemberek pénteken órákig tanulmányozták a törzs viselkedését: egy héten belül ez már a második alkalom volt, hogy hajóval merészkedtek a sziget közelébe.

A nyomozás eddigi adatai szerint Chau egyébként tisztában volt vele, hogy a térítési kísérlet a csoport agresszivitása miatt az életbe is kerülhet. Egyik feljegyzésében azt írta például, hogy: „Nem akarok meghalni. De bölcsebb volna hátat fordítani, és másra hagyni? Nem hiszem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top