nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Hajtóvadászat indult a szökevény tyúk után Óbudán

Hajtóvadászat indult a szökevény tyúk után Óbudán

A szökésben lévő szárnyast nagy erők és a környékbeli gyerekek bevetésével próbálják kézre keríteni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Meglépett egy tyúk egy budapesti udvarból. A III. kerület illetőségű szárnyast villanyoszlopokra ragasztott plakátok segítségével próbálják megtalálni a gyerekek – írja a Bors.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

„Régebben is tartottunk tyúkokat, de egy elpusztult, egy pedig szintén elcsavargott. Aztán egy hete megszökött a legutóbbi is. A három gyerekem – hat-, tíz- és tizennégy évesek – nagyon kedvelte” – mondta a lapnak Kormos Csilla, a gyerekek édesanyja.

A kerületszerte kiragasztott körözési plakátokat is a gyerekek készítették. „Nem voltunk itthon épp. Mikor hazajöttünk, hárman is szóltak az utcából, hogy látták. A kapu alatti résen bújhatott ki” – mondta az anya.

Korábban is előfordult már, hogy a kalandos kedvű baromfi elkóricált, de eddig még mindig hazatalált. „Szelíd volt, szeretett az ölünkbe ülni. Nagyon hiányzik a kicsinek, bízunk benne, hogy valaki visszahozza”– mondta a nő.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon