Otthon

Ezrek számára válhat ingyenessé a kéményseprés

Ha elfogadják a javaslatot.

Egy kormánypárti módosító javaslat a jövőben lehetővé tenné, hogy – a bajba jutott devizahitelesek Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanjai után – az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők részére is ingyenessé váljon a kéményseprés. Ha ezt a javaslatot elfogadják, ezrek számára válhat ingyenessé a jövőben a kéményseprés – írja az MTI.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleményben üdvözölte a javaslatot. Mint írták, az elmúlt két évben számos alkalommal voltak kénytelenek kritizálni a kormány kéményseprést érintő döntéseit, a mostani fejleménynek mégis nagyon örültek.

Egy ilyen humánus döntést, mely akár több ezer családot is érinthet, egész egyszerűen nem lehet nem támogatni

– írták a közleményben, majd hozzátették:

Természetesen korábbi, kizárólag szakmai alapon megfogalmazott kritikáinkat fenntartjuk, így az ellenőrzések számának radikális csökkentését, illetve a családi házak esetében a kötelezettség eltörlését. Meglátásunk és tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy egy ilyen mértékű, saját felelősség körébe utalt preventív feladatra nem lett kellőképpen felkészítve a magyar társadalom, sok esetben a megfelelő információk hiányában a mai napig nem tudják, hogy hová és kihez forduljanak, ha mégis úgy döntenek, hogy ellenőriztetni szeretnék a kéményeiket.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top