nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így kaphatsz pénzt hűtőre és mosógépre!

Így kaphatsz pénzt hűtőre és mosógépre!

Ismét lehet hűtő-, fagyasztó-, és mosógépcserére pályázni. Kétmilliárdos keretösszeggel újraindul az Otthon Melege Program.
Brájen
Brájen
f Ajánlom

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez.

3 kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor:

  • az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra
  • az A++-ban 40 ezer forintra
  • az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni

A tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A pályázati kiírásról a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon lehet bővebben tájékozódni. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig. A tárca a tavalyi 600 millió forintos induló támogatási összeget, a tavalyi érdeklődése és a felhasznált összegek nagyságrendjére tekintettel kétmilliárd forintra emelte. 

(MTI)

Megosztás Facebookon