Otthon

Nem talál albérletet a kutyájával a látássérült fiú

Változatos kifogásokkal utasítják el a főbérlők az egyetemistát és vakvezető kutyáját.

A látássérült 19 éves Máté szeptemberben kezdte az egyetemet, de máig napi négy órát kell ingáznia Dunaújváros és Budapest között. Vakvezető kutyájával ugyanis nem talált albérletet, mert változatos kifogásokkal elutasítják őket a főbérlők – számolt be az RTL Klub.

Máté és Fülöp kutya (Fotó: Facebook/Fülöp naplója

Az egyik hölgy azt mondta, hogy a lakáshoz sajnos nincs erkély, ahová kizárhatnánk a kutyát, meg nem férnénk el, és most újították föl

– meséli Máté.

A felújítás egyébként visszatérő kifogás volt, miért nem adják ki Máténak és Fülöp kutyának a lakásokat. De volt, aki a kutya szőre, szaga vagy a szétrágott bútorok miatt aggódott.

Pedig Fülöp, a 4 éves fekete labrador jól nevelt, és semmi kárt nem tenne a lakásban. A vakvezető kutyák kiképzésének ugyanis egyik alapfeltétele, hogy nem piszkolnak mindenhová, és nem szedik szét a lakást.

Máténak és Fülöpnek minél előbb albérletet kellene találnia, hogy a hideg időben már ne kelljen ingázniuk Dunaújvárosból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top