Otthon

Ezek lesznek 2019 nagy szőnyegtrendjei a lakberendezők szerint

A szőnyeg az enteriőr egyik leghangsúlyosabb darabja, ezért megérdemli, hogy külön cikket szenteljünk neki! Nézzük, mi kerül a lábunk alá 2019-ben!

A szőnyegek terén is vannak örök klasszikusok, melyek sosem mennek ki a divatból (kilim), és olyan múló szenvedélyek, melyek csak egy-egy szezont élnek meg (műszőrme). A jövő évi trendek között nagy szerepet kap az egyszerűség és a természetesség, ez azonban nem jelent egyhangúságot, sem unalmat. Mutatjuk, mire számíthatunk:

1. Szőnyeg az előtérben

Az előszobának hangsúlyosabb karaktert adhat egy szép szőnyeg, és a lakberendezők szerint nem kell félnünk a világos színektől sem. A kulcs az elhelyezés, a könnyű tisztíthatóság.

2. Oversized méretek

A padlószőnyegek ideje rég lejárt, de a szobára szabott méretek jövőre ismét divatba jönnek. 

3. Rövidre fogva

A szőrmés, hosszú szálú szőnyegek helyett jövőre a rövid szálú szőnyegek jelentik a sikkesség netovábbját, ezzel jelentősen megkönnyítve a takarítást is.

4. Juta

A pihe-puha, bársonyos anyagok mellett a jutaszőnyeget is szeretni fogjuk jövőre – jó hír, hogy a kettőt együtt is használhatjuk.

5. Sokszínű

A kilimek és a perzsaszőnyegek mellett a sokszínű palettát a patchwork, illetve az absztrakt jellegű minták biztosítják majd.

elledecor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top