Otthon

Házmagasságú paradicsomot nevelt egy család – videó

Akár a felső emeleti ablakból is szüretelhet paradicsomot az a pennsylvaniai család: igazi paradicsomóriást nevelgetnek a házuk előtt.

Közel hét méter magasra nőtt egy tő paradicsom egy pennsylvaniai család kertjében. A gigászi növény csodájára jár most az egész világ, pedig sehol sincs a rekorder paradicsomhoz képest.

A tulajdonos, Sam Krum azt mondja, hogy évek óta, minden évben ültet paradicsomot, de ilyen magasra még sohasem nőtt. A palántát öt hónapja ültette és már majdnem olyan magas, mint emeletes családi házuk. „Nem tudom mitől, de csak nőtt, és nőtt, és nőtt” – mondta Krum a WNEP-TV-nek.

Úgy véli, lehet hogy a műtrágyában kell keresni a „hiba” okát. „Egy speciális szerrel öntöztem, és egyre csak nagyobb és nagyobb lett.” A család folyamatosan szüretel, konzervál és ahol csak lehet felhasználják a termést. Paradicsomszószt és spagettiszószt készítenek, a gyerekek is betegre eszik magukat paradicsomból.

A világ legmagasabb paradicsoma a Guiness szerint közel 20 méter magas volt, az angliai Mawdesley Nutriculture intézetnél termett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top