Otthon

Téli gumi – Sorban állás és magasabb díjak várják az autósokat a gumiszervizekben

A csípős reggelek miatt egyre többen döntenek úgy, hogy nyári gumiabroncsaikat télire cserélik. Emiatt már most nehéz szabad időpontot kapni a gumiszervizekben, amelyek a szakemberhiány miatt árat emeltek.

Átfogó cikket közölt a Pénzcentrum a hazai gumiszervizekről. Kiderül belőle, hogy az autósok drágábban szereltethetik át nyári abroncsaikat  téli gumira idén, mint tavaly, mint ahogy drágábbak lettek maguk az abroncsok is. 

A lap tapasztalata szerint már most nehéz időpontot foglalni a gumisoknál, akiket a többi szakmához hasonlóan elért a szakemberhiány is. Hogy megtarthassák szakképzett munkavállalóikat, áremelésre kényszerültek, így a 2017-es áraknál magasabban cserélik a kerekeket.

Forrás: pixabay

Budapesten átlagosan 10 ezer forintért váltanak köpenyt a felnin a szervizek, míg vidéken akár 30 százalékkal is olcsóbb lehet a szerelés díja.

A szezon november végéig kitart majd – mondta a Pénzcentrumnak Pollák Pétert, az Abroncs Kereskedőház kereskedelmi és marketingigazgatója. Szerinte érdemes időben előjegyzést kérni, mert október végén még nagyobb forgalom és sorállás várható a hazai szervizekben.

Drágábbak lettek 5 százalékkal a gumiabroncsok is a nyersanyagárak és a forint árfolyamának emelkedése miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top