nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
A poloskák után most a harapós katicák támadnak

A poloskák után most a harapós katicák támadnak

Nemcsak a poloskák akarnak bejutni az otthonunkba ősszel, hanem a harlekinkaticák is, amelyek tömegével tűnnek fel mostanság az épületek oldalán, hogy aztán beszökjenek valahol.
Hegedűs Bence
Hegedűs Bence
f Ajánlom

Tömegesen tűnnek fel a harlekinkaticák, nemcsak a hétvégi házak oldalán és ablakain, hanem a falvakban, városokban is ott vannak. A téli hideg elől keresnek menedéket és ahol tudnak, ott besurrannak a házba és megbújnak valahol.

Porszívóval  vagy seprűvel ki lehet őket tessékelni, ők legalább nem büdösek, nem úgy, mint a szintén a lakásokba vágyó poloskák. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a harlekinkatica harap, ha veszélyben érzi magát, és ez gyerekeknél bőrirritációt is okozhat.

Harlekinkatica (Harmonia axyridis) száll le egy növényre Salgótarjánban. Az eredetileg kelet-ázsiai, mérsékelt övi faj 2008-ban jelent meg Magyarországon. Az egész országban megtalálható rovarfaj egyedei telelőhelyeket keresve csapatostul lepik el a házakat, meleg zugokat keresve a tél közeledtével – MTI Fotó: Komka Péter

Tények

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon