Otthon

Kutyáik figyelmeztették a családot, hogy össze fog dőlni a ház

Két kutyájának köszönheti életét egy pár az Egyesült Államokban, akiket felébresztettek a hűséges állatok még azelőtt, hogy rájuk dőlt volna a ház.

Michelle Moore mindig is tudta, hogy a két kutyája, Jake és Dutchess különlegesek, de sohasem gondolta volna, hogy egyszer majd megmentik az életét. Pedig két héttel ezelőtt pont ez történt.

Michelle és barátja, Christopher Creech a Virginia államban fekvő Danville-ben élnek, két héttel ezelőtt éjjel fél kettőkor a nő arra ébredt, hogy Jake nevű, 11 éves si-cu fajtájú kutyája felugrik az ágyra, és egyfolytában, dühösen ugat. „A barátomat a szakállánál fogva ráncigálta ki az ágyból” – mesélte a Dodónak a nő, aki elmondta azt is, kutyája ezelőtt még sosem viselkedett így.

Jake és Dutchess – forrás: Michelle Moore

A házban élő másik kutya, a staffordshire terrier Dutchess szintén berontott a szobába, és hangos ugatásokkal próbálta rávenni gazdáit a távozásra. Ekkor már ők is hallották: baljós recsegés hallatszott a ház távolabbi feléből, majd éktelen dübörgés és nyikorgás következett, aztán eltörtek a vízcsövek, és vízesés hangja vegyült az egyre erősebb morajlás közé.

Egy másodperc alatt felfogták, hogy azonnal el kell hagyniuk a házat, ami már egyáltalán nem ment könnyen. A folyosón Moore egy leszakadt faldarabnak ütközött, kutyája, Jake pedig visszafutott a hálószobába, és elbújt az ágy alá. A kiskutyát végül az utolsó pillanatban a nő barátja rántotta ki az ágy alól, és csodával határos módon sikerült mindannyiuknak kijutni az éppen összedőlő épületből.

Forrás: Michelle Moore

Kiderült, hogy házukat a közel folyó áradása mosta el, amely a Florence hurrikán miatt lépett ki a medréből. A négy túlélőt végül a tűzoltóság mentette ki a helyszínről.

A pár nagyon hálás a két kutyának, amiért megmentették az életüket, és hálásak annak a helyi férfinak is, aki felajánlotta egyik üresen álló házát addig, amíg talpra nem állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top