Otthon

Azbesztpor miatt aggódnak az újlipótvárosiak

Egy épület bontásakor kerülhetett mérgező anyag a levegőbe. A lakók most azt szeretnék tudni, mi lesz a továbbiakban.

Egy régi banképület lebontása miatt aggódnak az újlipótvárosiak: a Pozsonyi utca végében található épületről ugyanis kiderült, hogy egy részét súlyosan mérgező azbeszttel szennyezett palával borították. A mérgező anyag a bontáskor por formájában a levegőbe kerülhetett – hívta fel a figyelmet az RTL Klub Híradója.

Mivel az azbesztpor a tüdőbe jutva hegeket, tartósan belélegezve súlyos betegségeket – többek között daganatot is – okozhat, a lakók tudni szeretnék, mi lesz az építkezéssel, és hogyan fogják elszállítani az építési területen felhalmozott sittet, ami szintén veszélyes lehet az egészségükre.

RTL Klub

A Fővárosi Kormányhivatal az RTL Klub megkeresésére közölte: felszólították a kivitelezőt, hogy vizsgáltassák be a palát, és vegyék fel a kapcsolatot egy azbesztmentesítésre szakosodott céggel. A kivitelező cég vezetője telefonon azt mondta, ennek eleget tettek, és jövő hét szerdán már egy ilyen cég folytatja a bontást.

Az építkezés mellett egyébként a kivitelező és a XIII. kerületi önkormányzat is mérte a levegő szennyezettségét, eredményt péntekre ígértek.

Az RTL Klub riporjta:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top