Otthon

Így lett a 3500 forintos asztalom a nappali legvagányabb bútora – fotók

Már jó ideje keresek a nappali bútoraihoz passzoló kis asztalt, de valahogy az a méret-szín kombináció, amit én szeretnék, nem túl trendi, vagy egyszerűen nem is létezik. Pedig amúgy nincsenek nagy igényeim: készüljön fából, legyen szép barna és elég pinduri. Mit tesz ilyenkor a lelkes barkácsoló? Keres hasonlót, és kicsit átalakítja.

Tehát az alaphelyzet az, hogy a nappali egyrészt kicsi, ami már erősen korlátozza a dohányzóasztal-választékot, másrészt földszínekből dolgozik, és fával, ami úgy tűnik, nem trendi. De kitartó vagyok, aminek meg is lett a gyümölcse. Egyik vásárlásunk alkalmával betévedtünk az egyik kék címkéjű cukros üdítő nevére nagyon hasonlító boltba, ott leltünk rá erre a cuki kis asztalra 3500 forintért. Megvettük, majd lesz vele valami. Az egyetlen baj az, hogy fehér, ami annyira elüt a többi bútortól, hogy az vállalhatatlan, úgyhogy eléggé elkezdett zavarni ez az apróság. Lássuk, mi lett belőle.

Miután kigondoltam, hogy nagyon menő asztalt szeretnék, úgy nagyjából húsz percig szambáztam a hobbiboltban, hogy melyik festék lenne jó. Anyu unta meg előbb, úgyhogy rámutatott egyre, az lett. Középbarna, matt akrilfesték. De ne szaladjunk előre. Mielőtt nekiláttam a festésnek, körberajzoltam az asztalt egy parafalapon, amit aztán gondosan ki is vágtam.

Jöhetett a festés. A képen nem látszik, de ez a festék nedvesen olyan borzalmas ronda színű volt, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy letörlöm, amíg lehet, de aztán inkább tovább kentem. Két rétegben, hogy szép legyen.

Elég sokáig száradt, de megérte kivárni. Eszméletlen jó színe lett. Szép matt, és tökéletesen passzol mindenhez. Viszont ezzel még nincs kész, valami még hiányzik.

A korábban kivágott parafalapot pontosan méretre igazítottam, és már mehetett is az asztalomra. Szerintem szuper ötlet. Egyrészt ha bármi ráborul, csak ki kell vennem, az asztalnak semmi baja nem lesz, másrészt évszakonként vagy ünnepeken cserélhető. Azt hiszem, karácsonyra majd metálbronz műbőrre fogom cserélni.

Zárásul nézzük az árakat. A béna színű asztalka ugyebár 3500 forint volt. Ehhez vettem egy kis flakon festéket 690 forintért, ecsetet 250 forintért és egy nagyobb parafalapot, ami kb. 1200 forint volt. Szerintem elég jól kijött a hasonló asztalok árához képest, ráadásul teljesen egyedi, és pont olyan, amilyet én szerettem volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top