Otthon

Még mindig nincs elég kukás Budapesten

Ideiglenes munkaerőhiányra hivatkozik a Fővárosi Közterület-fenntartó. 15 fővárosi kerületben okoz gondot a szelektív hulladék elszállítása.

A Fővárosi Közterület- fenntartónál ideiglenes munkaerőhiányról beszélnek, miközben már a nyári hónapokban is gondot okozott a szelektív hulladékok elszállítása. Az FKF szerint jelenleg 15 kerületben csúszik az edények ürítése, mert nincs elég dolgozójuk. A társaság már rádióban, plakátokon és állásbörzéken is próbál kukásokat toborozni – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A riportban megszólaló budapestiek közül van, aki azt mondja, hetek, sőt hónapok óta tele vannak a szelektív hulladékgyűjtők. A házak szelektív kukáit pedig a sima kukákat ürítő FKF-munkatársak nem viszik el. A cég nem magyarázta meg, mikor szűnhet meg az ideiglenes munkaerőhiány, de megígérték, az elmaradt szállításokat belső átszervezésekkel hétvégente pótolni fogják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top