Otthon

Rengeteg magyar család maradhat fűtés nélkül

Elindult a fűtésszezon, ellenőriztetni kell a kazánt, máris nehéz időpontot egyeztetni.

Szeptember közepén még idén is úgy éreztük, nyár van (ellentétben ezzel a héttel), pedig hivatalosan szeptember 15-én elindult a fűtésszezon. A Pénzcentrum máris figyelmeztet, hogy ilyenkor ajánlott ellenőriztetni a fűtési rendszereket, amit a legtöbb magyar család csak az első hidegek beálltakor szokott megtenni, amikor már nehezebb időpontot egyeztetni a szerelőkkel.

Tulajdonképpen már most sem lesz könnyű.

Fotó: MTI / Marjai János

Iparági információk szerint csak hetekre előre lehet szerelőt egyeztetni. A folyamatos készenlét miatt az árak is nőttek: 15-30 ezer forint körül mozog egy általános ellenőrzés. A gázkazános-radiátoros háztartásokban a karbantartás során megtisztítják a készüléket, és műszeresen beállítják, hogyan növeljék a hatásfokát. 

A karbantartás másik fontos aspektusa az életvédelem: a hivatalos adatok szerint évente 200-300 szén-monoxid-mérgezéses esetet jegyeznek fel, ezek közül 10-15 halálos áldozattal is jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top