Otthon

Négy lakberendezési trend, amiről te sem maradhatsz le!

Bársony a lakásban? Fekete felületek a konyhában? Vissza a természethez? Az idei évben is számtalan izgalmas enteriőr trendből válogathat az, aki egyszerre maradna hű önmagához és haladna a korszellemmel. Íme négy olyan designmegoldás, a teljesség igénye nélkül, amely uralja a 2018-as évet, és amelyekkel most hétvégén találkozhatsz a S/ALON BUDAPEST kiállításon is.

Modern LED világítás

A LED technológia az egyik legjobb dolog, ami az otthoni világítással történt az elmúlt években. A technológia fejlődésének köszönhetően nem csupán gazdaságos és hosszan tartó megoldást kínálnak a LED izzók, de használatukkal szinte bármilyen hatást könnyedén el tudsz érni. Nemcsak a formavilág területén hozott elképesztő változást, a színpaletta tekintetében is új távlatokat nyitott ez az innováció. Míg a hagyományos izzók 2500 és 3000 Kelvin közti, sárgás színhőmérsékletű fényt generálnak, a LED izzókkal egyedi színű világítást varázsolhatsz otthonodba, az RGB LED-ekkel pedig a színkombinációknak csupán a képzeleted szab határt.

lakas, 2018

Feketében, otthonosan – sötét felületek a konyhában

A feketével nem lehet mellélőni: idén ez a bölcsesség nemcsak a ruhatáradra, hanem az otthonodra is igaz. Bár az apróbb részletekben eddig is képviseltették magukat a sötét tónusok, az utóbbi időben a nagyobb léptékű bútorokon és falfelületeken is visszaköszön ez a titokzatos mélységet adó árnyalat. Sokáig uralta a köztudatot a feltételezés, miszerint a fekete szín optikailag szűkíti a teret. Az elmúlt év megoldásai viszont megmutatták, hogy a megfelelő – tervezői segítséggel kiválasztott – világos színekkel és fényekkel olyan kontrasztot érhetsz el, amely nemcsak tágas hatást kelt, hanem egyszerre elegáns és otthonos.

lakas, trend

Bársonyfelületek

Idén egy régi klasszikus képviselteti magát az igazán stílusos nappalikban és hálószobákban. Az ezerarcú bársonybevonatú székekkel, kanapékkal, heverőkkel és párnákkal különleges csavart csempészhetsz otthonodba. Az anyag puhasága kényelmet és luxust visz a mindennapokba, egyenetlen felülete pedig változatos textúrát eredményez, így adva különleges karaktert bármilyen helyiségnek. Mivel minden bársonybevonatú darab önmagában erős hatást kelt, érdemes körültekintően eljárnod elhelyezésüknél: válaszd ki az ízlésedhez és a térhez illő bútorokat megfontoltan, tartogasd a bársonyt a kulcsdarabokra!

lakas, trend

Vissza a gyökerekhez – természetazonos anyagok

Bár a fa-, kő- és márványfelületek sosem tűntek el nyomtalanul a lakásokból, az elmúlt évek fenntarthatósági törekvései nyomán vett új lendületet a természetazonos anyaghasználat, a kézműves kultúra és az antik bútorok renoválása. A tudatos vásárlói bázis körében egyre növekvő igény mutatkozik olyan designmegoldásokra, melyekkel harmonikus és autentikus élettereket teremthetnek maguk körül. Az antik bútorok óvása és felújítása mellett előtérbe kerültek azok a technológiák, melyek a természetben kifejlődött és megtalálható megoldásokat ültetik műszaki, ipari környezetbe, így teremtve tartós és környezettudatos megoldásokat. Az elmúlt évek tendenciáinak ismeretében biztos, hogy nem múló szeszélyről van szó, ez a trend a következő években is meghatározó irányvonala lesz az enteriőr design fókuszterületeinek.

lakas, trend

Látogass el szeptember 21-23. között a S/ALON BUDAPEST kiállításra, és inspirálódj első kézből a legfrissebb trendek révén, a hazai design rangos képviselőinek darabjai láttán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top