nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Nyolc bizarr design bútor, ami távolról sem az, aminek látszik

Nyolc bizarr design bútor, ami távolról sem az, aminek látszik

Kávéztál már lebegő asztalterítőről, szívesen rendeznél be home office-t az emeletre vezető lépcsőn, és mit szólnál, ha a könyvektől roskadozó polcod maga lenne a megtestesült design? Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy egy rendes otthonban minden bútordarabnak magától értetődő funkciója van. Bemelegítésként összegyűjtöttünk egy csokor szemrevaló lakberendezési tárgyat a világ formabontó tervezőitől, az igazi design-függők pedig a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon folytathatják a nézelődést. A magyar design és lakberendezési piac krémje 140 fantasztikus enteriőrrel vár szeptember 21-23. között a Budapest Arénában!
Németh Orsi
Németh Orsi
f Ajánlom

1.  Az ír tervező, Joseph Walsh munkáiban a formavilág mindig is kitüntetett figyelmet kapott.  Fából készült bútorait mintha nem is emberi kéz, hanem a természet erői alkották volna. Fogadni mernénk, hogy ebben a csodálatosan ívelt ágyban igazán mély álomba lehet szenderülni.

otthon, lakas

2.  A japán sztárépítész, Sou Fujimoto olvasószék-könyvespolc kombója annyira ötletes és kézenfekvő, hogy szinte a homlokunkra csapunk a koncepció láttán. Egy mindenesetre biztos: a Városligetben felépülő Magyar Zene Házának terveit is jegyző művész létrehozta az apró otthonok tökéletes olvasósarkát.

lakas, otthon3.  És, ha már a szűkös tereknél tartunk, jöjjön még egy helytakarékos dizájn bútordarab. Az olasz Flavio Scalzo által tervezett szék nem mindennapi teremtés: modern és egyszerű megjelenésű bútor, melynek közepe egy plusz széket rejt, amit kihúzva egy újabb ülő alkalmatosságot vagy éppen egy asztalt nyerünk, ahogy éppen kedvünk tartja. Zseniális!

otthon, lakas4. Ezt a multifunkcionális lépcsőt Mieke Meijer tervezte. A holland formatervezőtől nem állnak távol a szokatlan megoldások, ahogy az Object Élevé elnevezésű lépcsőinstallációja láttán is nyilvánvaló. A szerkezet tulajdonképpen egy különleges, tölgyfából és acélból készült polcrendszer, amelyhez tárolóberendezéssel egybekötött munkaállomás is tartozik. A bizarr bútordarabot a tériszonnyal küzdők messze kerüljék el!

otthon, lakas5. Natascha Harra-Frischkorn 6 darab fadeszkából épített polcot készített, melyek oly módon illeszkednek egymáshoz, hogy a rajtuk elhelyezett könyvek súlya adja meg a polc végső formáját. Ha sok a könyv, nagy a polc, kevés könyvtől viszont összemegy a bútor. A német tervező alkotása szinte bármilyen stílusú nappaliban jól mutatna.

lakas, otthon6. John Brauer műanyagból készült asztal nélküli asztalterítője igazi varázslat. A találóan Illusion névre keresztelt műanyag bútordarab története ugyanolyan érdekes, mint maga a végtermék. A formatervezőt kedvenc kávézójának földig érő asztalterítői ihlették meg, és bár műanyaggal foglalkozó szakemberek lehetetlennek nyilvánították a projektet, láthatóan Brauer nem adta fel, és a design szerelmeseinek nagy örömére végül megszületett a lebegő asztalterítő.

otthon, lakas7.  A tehetséges francia tervező, John Nouanesing asztala egészen horrorisztikus látványt nyújt. Pont úgy néz ki, mintha ráömlött volna 20 liter friss vér. Vagy piros festék. Csupán fantázia kérdése.   

lakas, otthon8.  A multifunkcionalitás szinte alapkövetelmény a XXI. századi tértervezésben, Julia Kononenko alkotása pedig tökéletes példája annak, hogy miként lehet egy első látásra unalmas bútorgarnitúrát innovatív módon újragondolni. A kijevi dizájner két faládája valójában székekké és asztallá alakítható kanapét rejt magában.

lakas, otthon

Még több formabontó lakberendezési tárgyra, innovatív megoldásra, izgalmas enteriőrre vágysz? Van egy jó hírünk: még pár nap, és egyetlen hétvége alatt megmártózhatsz a design kultúra inspiratív ötlettengerében. Akár a klasszikusabb, akár a merészebb stílust kedveled, biztosan találsz ámulatba ejtő megoldásokat! Szeptember 21-23. között gyere el a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításra, ahol életre kelnek a magazinok oldalai. Ne maradj le, találkozzunk a Budapest Arénában!

Megosztás Facebookon