Otthon

Mosható textilre cserélte a WC-papírt egy brit család

Teljesen száműzte otthonából a WC-papírt egy brit család, akik már egy ideje kis törölközőket használnak arra a célra, amire az emberek általában a papírt használták. Összegyűjtik, kimossák, újra használják.

Daisy May Taylor és családja január óta WC-papír-mentesen él, helyette újra felhasználható, kis törölközőket használnak, és egyáltalán nem sajnálják a dolgot. Daisy a környezeti előnyök mellett a kényelmi szempontokat is szem előtt tartotta, amikor a váltás mellett döntött.

„Sokkal szebben néznek ki, mint a toalettpapír, tisztábbnak is érzed magad a használatuk után, és még az az érzés sincs benned, hogy tönkreteszed a környezetedet” – mondta a Mirrornak a nővérként dolgozó Daisy. „Aggódtunk az eldobható pelenkák környezeti terhelése miatt, miután kislányunk, Elsa megszületett, ezért textilpelenkára váltottunk. Mi így változtattunk az életmódunkon, hogy csökkentsük annak a mennyiségét, amit kidobunk.”

A kis textiltörölközők tisztítása egyszerű a párnak, mert Elsa mosható pelenkáin edződtek, így csak bedobják őket a mosógépbe. Mindennap mossák, megszárítják és visszateszik őket a fürdőszobába, ahol használat előtt nedvesítik a törlőkendőket.

A használat után egy zárt tartóba teszik őket néhány csepp illóolajjal együtt, ami a szagok terjedését akadályozza meg.

Daisy egy újrahasznosítható törlőkendőket forgalmazó weboldalról szerezte be a WC-textileket. „Most mindig egy halom van a fürdőszobában, és van egy adag a mosásban is.”

Persze egy guriga WC-papír akad otthon azoknak a vendégeknek, akik idegenkednek a törölközők használatától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top