Otthon

Rettenetes állatot talált zuhanyzójában a Szolnok megyei anyuka – fotó

Hatalmas pókot fogott a zuhanyzóban egy zagyvarékasi kismama, aki ahelyett, hogy agyonütötte volna a kéretlen látogatót, helyette lefotózta és elküldte nekünk, hogy együtt szörnyülködjünk.

„Ezt fogtam ma” – írta szerkesztőségünknek küldött üzenetében Dorottya, a zagyvarékasi kismama. A levélben több kép is volt egy dobozba zárt, hatalmasnak tűnő pókról. Az egyéves kisfiát nevelő édesanya nem idegenkedik az állatoktól, így nem ölte meg egyből a nyolclábút, hanem megkímélve az életét egy dobozba tette.

Forrás: NLCafe

„Vannak ismerőseim, akik hobbiból madárpókokat tartanak, ez majdnem akkora” – mondta hüledezve a 31 éves anyuka, aki két szöcskét is adott a fogságba esett cselőpóknak. „Egyet egyből letámadott és be is lakmározott belőle” – mesélte, pedig a legtöbbünknek eszébe sem jutott volna befogni az állatot, nemhogy megetetni.

Szöcske ebédre – Forrás: NLCafe

Dorottya szerint egy szongáriai cselőpókot sikerült fognia a zuhanyzóban, ami a Wikipedia szerint Magyarország legnagyobbra növő pókfaja, akár 10 centiméteresre is megnőhet. Az orosz tarantulának is becézett állat nem sző hálót, egy földbe vájt üregben él és onnan indul portyára. Csípése nem halálos, de igen kellemetlen, mérgében a szívösszehúzódások erejét fokozó vegyület is található.

Csak a méret kedvéért – Forrás: NLCafe

Ez az „aprócska” pók védett, eszmei értéke 5000 forint, így nem is baj, hogy nem egy papucs talpával találkozott először.

S hogy mi lesz a zagyvarékasi cselőpók sorsa?

„A Zagyva partján majd szabadon engedjük” – árulta el Dorottya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top