nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Nem adták ki neki a lakást, mert roma

Nem adták ki neki a lakást, mert roma

Piliscsabán szeretett volna lakást bérelni az Esztergomban dolgozó Márk és családja. Saját cége van, jó keresete, így majdnem sikerült is. Megalázónak tartja, ami vele történt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Cigány származása miatt nem vehetett bérbe egy lakást Piliscsabán, ezt állítja egy férfi – derül ki az RTL Híradó riportjából. Elmondása szerint az ingatlanközvetítővel már meg is egyeztek a bérletről, ám hazaérve egy sms-t kapott, mely szerint a társasház új szabályzata tiltja, hogy romáknak adjanak bérbe lakást, így a tulajdonos sajnálja, de nem tudja részére a lakást bérbe adni, a pénzt is visszaadják.

A piliscsabai társasház közös képviselője tagadta, hogy bármilyen, romákra vonatkozó részlet lenne a ház szabályzatában. „Ez a kérdés már eleve megdöbbentő. Ilyen szabályozás soha nem volt, nem is lesz. Bárki ki vehet lakást, a tulajdonosok annak adják ki, akinek akarják” – jelentette ki.

Az RTL Híradó telefonon kereste az ingatlanost, hogy megtudják, milyen szabályra hivatkozott az üzenetében, ám nem akart nyilatkozni.

Forrás: RTL Híradó

A Társaság a Szabadságjogért (TASZ) jogásza szerint akár az ingatlanközvetítő, akár a tulajdonos kifogásolta a férfi származását, mindenképpen megszegte az egyenlő bánásmódról szóló törvényt.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon