Otthon

250 ezres áramszámlát kapott egy rokkantnyugdíjas

Az asszony elképzelni sem tudja, miért kapott ilyen hatalmas számlát. Kétségbeesésében már az öngyilkosság is eszébe jutott.

Új mérőóra után kapott 250 ezres számlát egy mezőhegyesi rokkantnyugdíjas – írja a Bors. Az új eszközért több mint 50 ezer forintot kellett fizetnie Hambalkó Sándorné Idának. Ezt az összeget csapták hozzá a 195 850 forinthoz, így lett majdnem 250 ezres a számlája, amit legkésőbb október 2-ig kellene törlesztenie. 

Az asszony élete kilátástalanná vált, amióta két hete kiderült, mekkora tartozása van az NKM Áramszolgáltató Zrt. felé. Nem érti, hogy fordulhatott ez elő, mert állítja: minden hónapban kifizette a számlákat. A papírok szerint a tartozást egy év alatt, tavaly április és idén április között halmozta fel. A nyugdíjas nő hajlandó fizetni, ha adnak neki egy év haladékot. „Inkább nem eszem, de áram nélkül nem maradhatok télre” – jelentette ki.

Az ügyben a bulvárlap megkereste a szolgáltatót is. Szerintük az áramot valaki biztosan igénybe vette. Lehet, hogy egy újabb nagy teljesítményű elektromos berendezést állított használatba a fogyasztó, és ez eredményezte a magas számlát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top