Otthon

Két éve tartja rettegésben a családot a pokoli szomszéd – videó

Nem engedték meg, hogy az unokája használja a trambulinjukat, ezért pokollá tette az életüket.

Szabályosan pokollá tette szomszédai életét egy 54 éves nő az angliai Leedsben, amiért azok udvariasan elutasították, hogy a nő unokája használhassa a kertjükben felállított trambulint – írja a Mirror.

A pokoli szomszéd, Loretta Diplacido nagyon nem vette jó néven a dolgot, és a következő 2 évben egyre durvább zaklatásoknak tette ki az öttagú családot. Eleinte csak apróságokkal tört borsot az orruk alá, például feljelentette őket, amiért az utca füves részén parkoltak vagy ráparkolt az autójukra. Később azonban egyre meredekebb dolgok történtek. Például a nő titokban lefilmezte, ahogyan a család ötéves kisfia meztelenül trambulinozik a kertben, majd feljelentette őket azzal, hogy elhanyagolják a gyereket. Hamarosan tettlegességig fajultak az összetűzések: a nő fenyegette, leköpte, káromkodva üldözte a családtagokat, akik az elmúlt két évben nem kevesebb, mint 70 feljelentést tettek a rendőrségen.

A családapa, a 42 éves Mark Duckworth szerint szabályosan szorongani kezdtek a pokoli szomszéd miatt:

Pokollá tette az életünket. Féltünk kimenni az utcára. A feleségem el akart költözni

– mesélte.

Egy idő után a rendőrség azt tanácsolta a családnak, hogy szereljenek be biztonsági kamerákat, ha ugyanis felvétel készül egy ilyen incidensről, könnyebben elítélik a nőt. A család csaknem 100 ezer forintnak megfelelő összeget költött a biztonsági rendszerre, ám végül egy mobiltelefonos felvételt használtak fel bizonyítékként, amin az látható, ahogyan a nő leforrázza egy bögre teával a családdal élő nagymamát.

Diplacido 24 órát töltött a börtönben, és hat hétre eltiltották a család közeléből. A bíróság bűnösnek találta, ám végül csak 12 hónap közmunkára ítélték, így most már ismét az általa terrorizált család szomszédságában élhet. A család most azt szeretné elérni, hogy kilakoltassák őt a folyamatos zaklatások miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top