nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Ismét kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Ismét kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Nyugdíjkorrekció azonban nem lesz idén.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy bár hivatalos döntés még nem született róla, a tervek szerint idén sem maradnak ajándék Erzsébet-utalvány nélkül a nyugdíjasok – írja az Napi.hu.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a gazdasági növekedés üteme várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, ezért várhatóan lesz prémium. Nyugdíjkorrekció ugyanakkor nem lesz, mivel az áremelkedés nem haladta meg az év eleji nyugdíjemelés mértékét.

Ezért nagyon valószínű, hogy ahogyan az elmúlt évek során többször is, Erzsébet-utalvánnyal segítenek majd a nyugdíjasoknak. Arról még nem döntöttek, mikor és milyen értékben postázzák majd az utalványokat. Idén egyébként egyszer már részesültek 10 ezer forintos juttatásban az idősek.

Fotó: Mohai Balázs, MTI

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon