nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Padláson fészkelő lódarazsak tartják rettegésben a családot

Padláson fészkelő lódarazsak tartják rettegésben a családot

Lódarazsak tartanak rettegésben egy családot a Csongrád megyei Földeákon, ahol egy családi ház padlásán raktak fészket az agresszív rovarok. A katasztrófavédelem nem érzi magáénak az ügyet, az egyedülálló édesanyának pedig nincs pénze arra, hogy rovarirtókat hívjon.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Népes lódarázscsalád költözött a négyéves kisfiát egyedül nevelő Andrea földeáki családi házának padlására, a termetes darázsfészek a padlásajtóból is látszik, nem tűnik túl barátságosnak. A rovarok pedig „polyognak az utcán, bemennek a szomszédokhoz” – panaszolta az édesanya a Délmagyarnak. Már ablakot sem mer nyitni, mondta, és azon is aggódik, hogy ha a darazsak a szomszédok közül megcsípnek valakit, akkor majd azért ő lesz a felelős.

Andrea először a katasztrófavédelmet hívta fel a lódarazsak fészke miatt, de ők csak rovarirtó szakemberek telefonszámait adták meg az asszonynak, mondván, ők nem tudnak segíteni. A rovarirtó cégek közül a legtöbben nem merik elvállalni a feladatot, akik pedig igen, azok 40-50 ezer forintot kérnek a fészek eltávolításáért, ezt viszont az egyedülálló anyuka nem tudja kifizetni.

Nem tudunk már mit tenni

– mondta a lapnak Andrea.

Lódarázs – Forrás: pixabay

A Délmagyar megkereste a katasztrófavédelmet is az ügyben, ahol tájékoztatásul elmondták: a tűzoltóság abban tud segíteni, hogy a darázsirtó szakembert feljuttassa a nehezen elérhető fészekhez, ugyanis nincs felszerelésük a darázsirtáshoz. Andreának azt javasolják, hogy forduljon az önkormányzathoz segítségért.

Megosztás Facebookon