Otthon

Iszonyatos bűz terjeng a budapesti lakóparkban

A lakók évek óta szenvednek a főleg éjjel érezhető kellemetlen szagok miatt, szerintük a közeli szennyvíztisztító telepről jön a bűz.

Undorító bűz terjeng az egyik pesterzsébeti lakóparkban. A házak közelében egy szennyvíztisztító működik, az orrfacsaró szag főként este érződik – számolt be a Tények.

A lakók már számtalanszor szóltak az évek óta jelen lévő büdös miatt, még szagérzékelési jegyzőkönyvet is készítettek, amelyet elküldtek a csatornázási műveknek.

Körülbelül két percig volt nyitva az ablak, torkot maró, iszonyat erős csatornaszag volt

– írta az egyik lakó.

A szennyvíztisztító telepen banán- és kivifákat telepítettek több üvegházban, hogy megszűnjenek a kellemetlen szagok. Ezzel legalább azt elérték, hogy nappal nincs bűz a környéken. Ám miután a lakóparkot védő erdőt letarolták, romlott a helyzet.

Az egyik önkormányzati képviselő szerint a csatornázási művek azt állítja: a bűz egyik oka, hogy a lakópark csatornái nincsenek kitisztítva. Emellett a szippantós autók bűzét is érezhetik a lakók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top