Otthon

200 ezerre bírságolják a hétvégi zajongókat

Súlyos büntetésre számíthat az, aki nem tartja be önkormányzati rendeletet az egyik Dél-Pest megyei településen. Pénzbírságot eddig még senki nem kapott, de felszólítást már többen is.

Törtelen 200 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki pihenőnapon füvet nyír, flexel vagy bármilyen hangosabb tevékenységet végez – írja a Blikk. Az önkormányzati rendelet kimondja, mások nyugalmát zavaró zajos tevékenységet hétköznap este 20 és másnap reggel 8 óra között, szombat 20 óra után, illetve vasárnap és ünnepnapokon tilos végezni, kivéve hatósági engedéllyel, közútkezelői hozzájárulással, vagy ha sikerül megegyezni a szomszéddal.

A rendeletet még 2015-ben hozta az önkormányzat, ám az elmúlt időszakban több panasz is érkezett hozzájuk arról, hogy a meghatározott pihenőidőre sokan nincsenek tekintettel. A helyiek szerint azóta többen betartják a rendeletet, a településen közterület-felügyelők vigyázzák a rendet. Bírságot eddig senki, de felszólítást már többen kaptak.

A csendháborításért járó maximálisan kiszabható bírság összegét szinte mindenki sokallja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top