Otthon

Újítsd meg a nyaralót fillérekből

Itt a jó idő, a pihenés ideje, aki szeretne kreatívan kikapcsolódni, megteheti a nyaralójában is. Egy jól megválasztott minta és divatos színek használatával fillérekből meg lehet újítani, át lehet alakítani a meglévő berendezési tárgyainkat, valamint hasznos és divatos kiegészítőket tudsz alkotni a kis házba.

A tavak, folyók melletti nyaralók kihagyhatatlan motívuma a hal. Stilizált formáját nyomdázhatjuk textilre, kifűrészelhetjük fából, de festeni is lehet. Székhuzat, párna, vágódeszka, de még egy jópofa tábla is remek terep a megmintázására. Mindezeket tartsuk egységben a víz hol kék, hol zöld árnyalataival és a kopott, öregített felületekkel.

nyaralo, felujitas

Fotó: Praktika

Retró székeink átalakításánál a megszokásokkal dacolva fessük át bátran pasztellszínűre a fa részeket. A szék lábán néhány piros-fehér csík is elég, hogy felidézzük a nyaralókba illő tengerészstílust. Egy csapásra eltűnik a régi bútordarab komor megjelenése, főleg akkor, ha a huzatot is kicseréljük halacskákkal mintázott vászonra. A saját nyomású textília pofonegyszerű technikával, krumplinyomdázással készült.

nyaralo, felujitas

Egy egyszerű festékkeverési megoldással látványos öregítő hatást érhetünk el például egy fenyőláda vagy lécekből tákolt tábla lefestésénél. Ezután olyannak tűnnek majd, mintha a frissen lefestett tárgyak már húsz-harmincéves napszítta, szélfútta darabok lennének. A táblára felírhatjuk a utca nevét és a házszámot is, így hasznos útbaigazító szerepet tölthet be.

Még több ötlet és praktikus megoldás a Praktika magazin weboldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top