Otthon

Less be Yves Saint Laurent egykori marrakeshi otthonába!

A divattervező vibráló, élénkkék színű villája ma múzeumként látogatható.

A marokkói Villa Oasis a gyönyörű Majorelle-kert közepén található. Az öt kontinens virágaival teleültetett park Jacques Majorelle francia festőművész után kapta a nevét, Yves Saint Laurent és társa, Pierre Bergé 1980-ban vásárolta meg. A villa ma a Berber Múzeumnak ad otthont. Az ingatlant még Majorelle vásárolta 1923-ban, az ő választásának köszönhette a ház a gyönyörű kék színt, és az építményt körülvevő, különféle bokrokkal és fákkal beültetett kertet. Majorelle a kert nagy részét 1947-ben nyitotta meg a nyilvánosság számára. Ezt a demokratikus szokást Saint Laurent és Bergé is folytatta később. A Majorelle-kertbe tavaly 850 000 ember látogatott el.

A kétemeletes házban kévő szobákat Jacques Grange dekorálta, míg Bill Willis építésznek köszönhetők a szökőkutak, a teraszok, illetve a ház számos padlójának és falának a felújítása vagy építése. Bár úgy tűnik, az élet a Villa Oasisban nyugodt és csendes, nem volt ez mindig így. Amikor Saint Laurent és Bergé itt lakott, sok társadalmi eseményt szerveztek itt. 

Ultraviolence (@dorinlupascu) által megosztott bejegyzés,

#yvessaintlaurent #home

Francoise Smilenko (@francoisesmile) által megosztott bejegyzés,

#yvessaintlaurent #house

Francoise Smilenko (@francoisesmile) által megosztott bejegyzés,

Elle Decor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top