Otthon

Így dekoráld a hálószobád, hogy stílusos és trendi legyen

A nyári szabadságban talán több idő jut egy kicsit rendbe rakni az otthonunkat, például a hálószobát. Sokszor azt gondoljuk, oda csak aludni járunk, pedig mennyivel jobban néz ki egy trendi, mint egy lelakott és elhanyagolt háló.

Ha neked is van egy kis szabadidőd, és nem mész nyaralni, ess neki a hálószobának! Először szelektálj egy kicsit, aztán takarítsd ki azokat a helyeket, amikről szeretsz megfeledkezni, végül jöhet a dekorálás. Utóbbihoz adunk némi inspirációt!

Színpaletta

Emma Beryl dizájner szerint a legjobb egy négy színből álló alapot választanunk, és ezek árnyalataival dolgozni. Ennél több színt már nem érdemes egy szobába belezsúfolni, hogy ne legyen túl eklektikus, esetleg ízléstelen a végeredmény.

Térkihasználás

Ha kicsi a hálószobád, akkor használd ki a belmagasságot. Nem kell minden tárolót a padlón elhelyezni, teheted őket egymásra is, a lényeg, hogy felfele építkezz inkább. Nagyon divatosnak számít mostanában a létra mint dekorációs elem, ezen ruhát, ékszereket, de akár növényeket is el tudsz helyezni.

Túlméretezett szőnyeg

Egy nagy szőnyeg elevenebbé, élénkebbé teszi a hálószobát, ráadásul nagyon praktikus, ha rossz állapotban van a padló, vagy túl hideg. 

Kellő, de nem sok fali dekoráció

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy dekoráláskor ellepik a szobát mindennel, beleértve a falat is. Ez azért nem jó, mert összenyomja a helyiséget, meg amúgy is, a kevesebb néha több, mint tudjuk. Csínjával bánjunk a képekkel és különböző fali díszekkel.

Turbózd fel az írószékedet!

Ha a hálóban áll az íróasztalod, akkor érdemes kicsit kényelmesebbé és esztétikusabbá varázsolnod a széket, főleg, ha sokat tanulsz vagy dolgozol itt. Egy-két párna vagy valami textilbevonat, és máris otthonosabb és sikkesebb az a szék.

Elle Decor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top