Otthon

Dekorálj búzakalásszal!

A búza jellegzetes színe, a kalász vékony szálai és az összesimuló szemek ritmusa megnyugtatóan hat. Aki szeretné ezt a harmóniát a maga közelében tudni, dekoráljon a kalászokkal, vagy hímezze, fesse textilre vagy üvegre motívumaikat.

Ha búzakalásszal szeretnénk dekorálni, többféle egyszerű technikát is kipróbálhatunk, de egyik sem kíván mesteri gyakorlatot. A koszorúkészítés után megmaradt búzakalászokkal egy igazán gyors, úgymond ötperces kiegészítőt készíthetünk. Állítsuk a kalászokat szépen sorban szivacsos kétoldalú ragasztószalaggal kis üvegtégelyek köré. A szárak végét takarjuk el szaténszalagokkal, és kész is a kalászos mécsestartó. Egy natúr színű textil tányéralátét vagy a kenyereskosárba tett kendő is kaphat virágos, kalászos díszítést. Népies stílus illik hozzá, egyszerű, letisztult formákkal.

buzakalasz, buzaA motívumokat sablonozással tudjuk elkészíteni. Élénk pirosával igen látványos ez a dísz, ezért elég, ha a textileknek csak egy-egy sarkába kerül belőlük. Egy egyszerű fogással kicsit megbolondíthatjuk a motívumot, ha a búzaszárakat és virágkacsokat kihímezzük.

buzaMég több tipp, inspirációs ötlet a praktika.hu weboldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top