nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Mutatós papírdekorációk fillérekből

Mutatós papírdekorációk fillérekből

Legyen szó akár egy nyári ajtódíszről, a gyerek szülinapjáról vagy egy monumentálisabb fotófalról, vágjatok bele, dekoráljatok papírral!
Séllei Lilla
f Ajánlom

Kis kézügyesség és sok türelem szükségeltetik hozzá, de mutatós dekorációkat készíthetünk papírból anélkül, hogy komolyabb költekezésbe bocsátkoznánk. Tapasztalatból beszélek, nem csak a Pinterest nyújtotta inspirációk alapján: még nyár elején készítettünk egy trópusi hangulatú fotófalat, amely vásárokon a táskamárkám standját díszítette, aztán a maradék alapanyagból dekoráció született az ajtónkra és a fiam szülinapjára is.

Hogyan készítettem?

Mivel a fotófal témája a trópusi hangulat volt, az internetről letöltöttem pár pálmasziluettet, majd A4-es méretben egyszerű, házi nyomtatón kinyomtattam őket. Ezek voltak a sablonok, amelyeket aztán a különböző árnyalatú zöld papírokon körberajzoltam. A levelekhez mindkét oldalán színes papírt használtam, a lapok nem voltak vastagabbak a sima nyomtatópapírnál. Három-négy lapot összefogva vágtam ki a leveleket, minden este megcsináltam néhány adagot, így gyorsan haladtam. Príma elfoglaltság tévézés mellett! A fotófal hátlapjára aztán kétoldalas ragasztóval rögzítettem a leveleket, ügyelve a színek eloszlására, valamint arra, hogy a fehér háttér sehol ne látszódjon, tehát takarják egymást a levelek. A kartonból készült virágokat utoljára, szintén kétoldalassal tettem fel.

A maradék virágból lett ajtódísz, ebben az esetben is ragasztócsíkokat használtam az ajtóra applikáláshoz. A virágok szirmait egyenként kellett kivágni, és ceruzával megsodorni a lapok széleit.

papir, diy

Egyes levelekből többet is kivágtam, mint amire a fotófalhoz szükségem volt, így maradt a fiam hatodik születésnapjára is. A születésnapot egy népszerű, főleg dzsungelben játszódó mese ihlette, így a dekorációt is ilyen hangulatban készítettem el. A helyi méteráruboltban kértem feleslegessé vált papírhengereket, amikre a másfél méter széles anyagokat tekerik fel. Ezeket a kartoncsöveket natúr zsákvászonanyaggal vontam be folyékony ragasztó és spárga segítségével. Az így elkészült pálmafatörzsekre kétoldalas ragasztóval rögzítettem a leveleket.

diy, dekor

Ennyi nem elég? További ötleteket gyűjtöttem össze nektek ebben a galériában!

16 Fotó megtekintése

Mutatós papírdekorációk fillérekből

Ha pedig úgy döntötök, hogy mégis inkább profikra bíznátok a papírdekoráció elkészítését, és ti nem pepecselnétek vele, nézzétek végig a bazáranyagunkban összeszedett girlandokat, pomponokat és virágokat!

diy, dekor1. Vajszínű virágszett – Scrapbookshop.hu, 1 300 forint
2. Papír lámpabúra – Jysk, 350 forint
3. Papírdísz – Karcsidekor, 950 forint
4. Méhsejtgömb – Dekorella, 595 forint
5. Papírvirágok – Rayher, 1 180 forint
6. Méhsejtdísz – Butlers, 990 forint
7. Rojtos girland – Karcsipapír, 490 forint

Megosztás Facebookon