Otthon

Mutatós papírdekorációk fillérekből

Legyen szó akár egy nyári ajtódíszről, a gyerek szülinapjáról vagy egy monumentálisabb fotófalról, vágjatok bele, dekoráljatok papírral!

Kis kézügyesség és sok türelem szükségeltetik hozzá, de mutatós dekorációkat készíthetünk papírból anélkül, hogy komolyabb költekezésbe bocsátkoznánk. Tapasztalatból beszélek, nem csak a Pinterest nyújtotta inspirációk alapján: még nyár elején készítettünk egy trópusi hangulatú fotófalat, amely vásárokon a táskamárkám standját díszítette, aztán a maradék alapanyagból dekoráció született az ajtónkra és a fiam szülinapjára is.

Hogyan készítettem?

Mivel a fotófal témája a trópusi hangulat volt, az internetről letöltöttem pár pálmasziluettet, majd A4-es méretben egyszerű, házi nyomtatón kinyomtattam őket. Ezek voltak a sablonok, amelyeket aztán a különböző árnyalatú zöld papírokon körberajzoltam. A levelekhez mindkét oldalán színes papírt használtam, a lapok nem voltak vastagabbak a sima nyomtatópapírnál. Három-négy lapot összefogva vágtam ki a leveleket, minden este megcsináltam néhány adagot, így gyorsan haladtam. Príma elfoglaltság tévézés mellett! A fotófal hátlapjára aztán kétoldalas ragasztóval rögzítettem a leveleket, ügyelve a színek eloszlására, valamint arra, hogy a fehér háttér sehol ne látszódjon, tehát takarják egymást a levelek. A kartonból készült virágokat utoljára, szintén kétoldalassal tettem fel.

A maradék virágból lett ajtódísz, ebben az esetben is ragasztócsíkokat használtam az ajtóra applikáláshoz. A virágok szirmait egyenként kellett kivágni, és ceruzával megsodorni a lapok széleit.

papir, diy

Egyes levelekből többet is kivágtam, mint amire a fotófalhoz szükségem volt, így maradt a fiam hatodik születésnapjára is. A születésnapot egy népszerű, főleg dzsungelben játszódó mese ihlette, így a dekorációt is ilyen hangulatban készítettem el. A helyi méteráruboltban kértem feleslegessé vált papírhengereket, amikre a másfél méter széles anyagokat tekerik fel. Ezeket a kartoncsöveket natúr zsákvászonanyaggal vontam be folyékony ragasztó és spárga segítségével. Az így elkészült pálmafatörzsekre kétoldalas ragasztóval rögzítettem a leveleket.

diy, dekor

Ennyi nem elég? További ötleteket gyűjtöttem össze nektek ebben a galériában!

diy, dekor
Megnézem
Összes kép (16)

Ha pedig úgy döntötök, hogy mégis inkább profikra bíznátok a papírdekoráció elkészítését, és ti nem pepecselnétek vele, nézzétek végig a bazáranyagunkban összeszedett girlandokat, pomponokat és virágokat!

diy, dekor1. Vajszínű virágszett – Scrapbookshop.hu, 1 300 forint
2. Papír lámpabúra – Jysk, 350 forint
3. Papírdísz – Karcsidekor, 950 forint
4. Méhsejtgömb – Dekorella, 595 forint
5. Papírvirágok – Rayher, 1 180 forint
6. Méhsejtdísz – Butlers, 990 forint
7. Rojtos girland – Karcsipapír, 490 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top